Aronia og diabetes

Sammen med Århus Universitetshospital, Fermbiotics og ICI Food er vi godt i gang med at finde ud af, hvordan vi bedst fermenterer Aronia. I begyndelsen af december mødtes vi alle i Århus for at prøveproducere de to opskrifter, som vi tror mest på. Ugen efter smagte vi på resultatet. Og den fermenterede aronia saft var overraskende god: Den var frisk og lidt syrlig i smagen med en (overraskende men herlig) duft af gløgg. Vi skal nu arbejde lidt videre med sammensætningen af mælkesyrebakterierne, før vi helt er i mål.  Men det er ret spændende, for det er altså sjovt at udvikle en drik, der både er sund og som smager godt 😊. Ellers er det jo ikke så morsomt at drikke det hver dag!

Billedet viser Søren Kjærulff fra FermBiotics og Hans Peter i fuld gang med at si den færdigfermenterede aroniajuice i forskningskøkkenet på Århus Universitetshospital den 17. december 2018

 

Projektet er støttet af :