Fermentering af aroniajuice og presserest

Fermentering af aroniajuice og presserest

Sammen med Århus Universitetshospital, Fermbiotics og ICI Food er vi godt i gang med at finde ud af, hvordan vi bedst fermenterer Aronia. I begyndelsen af december mødtes vi alle i Århus for at prøveproducere de to opskrifter, som vi tror mest på. Ugen efter smagte vi på resultatet. Og den fermenterede aronia saft var overraskende god. Den var frisk og lidt syrlig i smagen med en (overraskende men herlig) duft af gløgg. Vi skal nu arbejde lidt videre med sammensætningen af mælkesyrebakterierne, før vi helt er i mål.  Men det er ret spændende. Det er altså sjovt at udvikle en drik, der både er sund og som smager godt 😊. Ellers er det jo ikke så morsomt, at drikke det hver dag!

Billedet viser Søren Kjærulff fra FermBiotics og Hans Peter i fuld gang med at si den færdigfermenterede aroniajuice i forskningskøkkenet på Århus Universitetshospital den 17. december 2018.

Læs mere om projektet her på Future Food Innovation hjemmeside her

Projektet er støttet af :