Hvad indeholder aroniabær?

Hvad indeholder Aronia?

Aroniabær er spændende fordi det indeholder et meget højt indhold af røde og violette poly-phenoler (også kaldet anthocyanin). Vi ved at disse plante-phenoler virker som plantens eget forsvar mod svampe- og skadedyrsangreb på både bær og blade. Og er man tvivl om plantens høje indhold, kan man bare iagttage udspringet af Aronia i foråret, hvor bladene er dybt violette eller i oktober måned, hvor bladene får de mest vidunderlige postkasserøde høstfarver. Man får også syn for sagen, hvis man blander aronia saft med andre fødevarer: Aronias rød-violette farver vil fuldstændigt dominere de andre farver.

Indholdsstoffer i aroniabærret (Kilde: Kuling Se et al. Chokeberry (Aronia melanocarpa)….Planta Med 2008

På databasen www.pubmed.org kan man søge mere viden om Aronia, som amerikanerne også kalder Black Chokeberry, fordi man får en sammensnerpende (astringerende) fornemmelse i munden, når man spiser friske aroniabær direkte fra busken.

Derfor skal du handle hos os:

  • Vi er de eneste producent af u-pasteuriseret Aroniabærsaft i hele Europa. Vore produkter er altså raw-food produkter. Vores Aroniabær saft er altså ikke varmebehandlet (opvarmet til 75-85 grader C). Vi pasteuriserer ikke, da det ødelægger både smag og indholdsstoffer i saften. Normalt koldpresses Aroniabær saften, hvorefter den filtreres og pasteuriseres, for at gøre den lagerstabil ved stuetemperatur. Der er altid gratis smagsprøver på vores Aronia-saft shot i gårdbutikken, så du kan smage forskel, inden du køber.
  • Vi presser flere gange om måneden året rundt, for at sikre at du altid får friske varer. Alle andre presser Aroniabær én gang om året, tapper og lægger flaskerne på et ordinært tempereret varelager.
  • Eneste producent af Aroniabær i Danmark, der kun anvender egne bær og selv fremstiller rene produkter af Aroniabær i eget gårdmosteri. Dette giver os unik mulighed for at optimere på alle fronter så smag, friskhed og indholdsstoffer er i top.
  • Vi er en lille familiedrevet virksomhed, som lever og ånder for Aroniabærret: Det er vores eneste kultur, og vi bruger al vores tid og energi på Aroniabær. Og du er altid velkommen til at ringe til os på 6070-7525, hvis du har et spørgsmål eller er i tvivl om noget.