Aroniabær, hvad er det godt for?

Aroniabær anprises officielt sådan her:

“Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress.”

Det synes vi er en noget abstrakt beskrivelse. Professor Bente Klarlund, leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme og af Center for Aktiv Sundhed, forklarer det noget mere jordnært i hendes nye bog (på side 79): ” Yngre med årene”:

”Mørke bær som blåbær, brombær, solbær, hyldebær, mørke kirsebær og hindbær indeholder anthocyaniner, som beskytter mod inflammation. 50-100 gram dagligt er tilstrækkeligt for at opnå effekt”.

Vi samarbejder med danske universiter

I efterhånden mange år har vi på Elkærholm i samarbejde med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet forsket i aroniabær. Her er nogle af de ting, som vi har fundet ud af:

Vores fælles forskning viser, at anthocyaniner nedbrydes og mister deres anti-inflammatoriske effekt, hvis de udsættes for varme (altså en pasteurisering). Derfor opbevarer vi altid vores aroniabær ved temperaturer under 5 °C lige fra de forlader busken i vores plantage, og til du står med en flaske aronia shot i dine hænder. Vi er faktisk den eneste producent i Europa, som ikke varmebehandler vores aroniasaft!

Hvis du beslutter dig for at drikke aronia shot fra Elkærholm, er det meget vigtigt, at du altid opbevarer den i et koldt køleskab eller på frost.

Køb vores aronia shot her

Aronia indeholder mange anthocyaniner

Anthocyaniner hører til gruppen af antioxidanter. Aroniabærs høje indhold af anthocyaniner kan ses med det blotte øje, fordi det er dem, der giver aroniabærret sin mørklilla – ja næsten helt sorte – farve. Andre mørke bær som blåbær og sorte kirsebær indeholder også anthocyanin, men i meget lavere koncentrationer end i aroniabær. F.eks. indeholder aroniabær mere end 3 gange så mange anthocyaniner som blåbær.

Her ses Aronia i tre forskellige former: som saft, drys og frosne bær.

Vil du vide mere om:

Aronia shots produktbillede webshop

Aronia shots

Aronia pulver i ny emballage.

Aronia pulver

Produktbillede, alle produkter

Alle produkter