Aroniabær, hvad er det godt for?

Aroniabær anprises i fagsprog sådan her:
“Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress.”

Vi anbefaler:

1-2 aroniabær shots om dagen, gerne indtaget på tom mave (1 shot= 35 ml) for eksempel morgen og aften

1-2 teskefulde Aronia pulver dagligt, gerne ovenpå morgenmaden eller salaten. (1 theske = 3 gram)

Bioaktive stoffer i aroniabær, der farver stærkt

Aroniabær har et meget højt indhold af polyfenoler, hvilket kan ses med det blotte øje. Polyfenol – eller anthocyanin, som de også kaldes – er nemlig blå og røde. Der er så mange af dem i aroniabær, at de næsten farver bærrene helt sorte. Det vil du ved selvsyn erfare, hvis du kommer til at spilde aronia saft på dit lyse tøj: Pletterne bliver farvet dyb lilla! De kan dog fjernes med brun sæbe, der skal sidde en dags tid. Aroniabærrets indhold af polyfenol er langt højere end i f.eks. blåbær og tranebær.

Polyfenoler går i stykker, når de udsættes for varme. For at bevare virkning af aroniabær varmebehandler vi ikke vores aroniasaft. Alle vores produkter er lavet i vores gårdmosteri på Elkærholm og er fremstillet efter principperne for raw food. Det betyder i praksis, at vores aronia saft aldrig bliver varmet højere op end 5 grader C fra få timer efter de er plukket af busken til saften står klar til salg. De øvrige produkter tilvirkes altid ved temperaturer under 42 graders C. Mange vitaminer  fra bærret bevares også på denne måde.

I det hele taget er polyfenolerne i bær generelt meget flygtige: Vores undersøgelser viser, at de henfalder efter blot 4-5 måneder og endnu kortere hvis de opbevares ved stuetemperatur. For at sikre den virkning af aronia, har vi fastsat holdbarheden af vores aronia saft shot til kun 3 måneder. Se vores aronia shot her

Højt indhold af kostfibre

Vores tørrede aronia pulver der består af dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aroniabær har et højt fiberindhold.  Hele 47 gram per 100 gram aronia pulver er kostfibre. Læs mere om vores aronia pulver her og se næringsindholdet.

Her ses Aronia i tre forskellige former: som saft, drys og frosne bær.

Vil du vide mere om:

Aronia shots produktbillede webshop

Aronia shots

Aronia pulver i ny emballage.

Aronia pulver

Produktbillede, alle produkter

Alle produkter