Aroniabær, hvad er det godt for?

Aroniabær indeholder anthocyaniner

Aroniabær anprises i fagsprog sådan her: “Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress.”

Oxidativ stress er kemisk eller fysisk stress i kroppen. Ved længere tids overbelastning af kroppens celler øger oxidativ stress risikoen for kronisk inflammation og infektion.

I efterhånden mange år har vi på Elkærholm i samarbejde med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet forsket i aroniabær og her er nogle af de ting som vi har fundet ud af:

Aronia indeholder høje koncentrationer af anthocyaniner, som har anti-inflammatoriske egenskaber. Det betyder at anthocyanin bekæmper inflammation i kroppen.

Anthocyaniner hører til gruppen af antioxidanter. Aroniabærs høje indhold af anthocyaniner kan ses med det blotte øje, fordi det er dem, der giver aroniabærret sin mørklilla – ja næsten helt sorte – farve. Andre mørke bær som blåbær og sorte kirsebær indeholder også anthocyanin, men i meget lavere koncentrationer end i aroniabær. F.eks. indeholder aroniabær mere end 3 gange så mange anthocyaniner som blåbær.

Antioxidantindhold i mørke bær og aroniabær Kilde: Aarhus Universitet, Forskningens døgn

Vores fælles forskning har også blotlagt, at anthocyaniner nedbrydes og mister deres anti-inflammatoriske effekt, hvis de udsættes for varme (pasteurisering). Derfor opbevarer vi altid vores aroniabær ved temperaturer under 5 °C fra de forlader busken i vores plantage og til du står med en flaske aronia shot i dine hænder. Vi er den eneste producent i Europa som ikke varmebehandler vores aroniaprodukter.

Så hvis du beslutter dig for at drikke aronia shot fra Elkærholm, er det meget vigtigt, at du altid opbevarer den i et koldt køleskab eller på frost.

Se vores aronia shot her

Højt indhold af kostfibre

Vores tørrede aronia pulver der består af dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aroniabær har et højt fiberindhold.  Hele 47 gram per 100 gram aronia pulver er kostfibre.

Læs mere om vores aronia pulver her og se næringsindholdet.

Her ses Aronia i tre forskellige former: som saft, drys og frosne bær.

Vil du vide mere om:

Aronia shots produktbillede webshop

Aronia shots

Aronia pulver i ny emballage.

Aronia pulver

Produktbillede, alle produkter

Alle produkter