Hvad er Aronia godt for?

Hvad er Aronia godt for?

Højt indhold af kostfibre

Vores tørrede aroniapulver der består af dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aroniabær har et højt fiberindhold.  Hele 47 gram per 100 gram aroniapulver er kostfibre.

Bioaktive stoffer i aronia, der farver stærkt

Aronia saft har desuden et højt indhold af polyfenoler, hvilket kan ses med det blotte øje. Polyfenol – eller anthocyanin, som de også kaldes – er nemlig blå og røde. Der er så mange af dem i aroniabær, at de næsten farver bærrene helt sorte. Det vil du ved selvsyn erfare, hvis du kommer til at spilde Aronia saft på dit lyse tøj: Pletterne bliver farvet dyb lilla! De kan dog fjernes med brun sæbe, der skal sidde en dags tid. Aroniabærrets indhold af polyfenol er langt højere end i f.eks. blåbær og tranebær.

Polyfenoler går i stykker, når de udsættes for varme. Derfor varmebehandler vi ikke vores aroniasaft for at bevare virkning af Aronia. Alle vores produkter er hjemmelavede og er fremstillet efter principperne for raw food. Det betyder i praksis, at vores Aronia saft aldrig bliver varmet højere op end 5 grader C fra få timer efter de er plukket af busken til saften står klar til salg. De øvrige produkter tilvirkes altid ved temperaturer under 42 graders C. Mange vitaminer  fra bærret bevares også på denne måde.

I det hele taget er polyfenolerne i bær generelt meget flygtige: Vores undersøgelser viser, at de henfalder efter blot 4-5 måneder og endnu kortere hvis de opbevares som kolonialvare (det vil sige ved stuetemperatur). For at bevare virkning af Aronia har vi fastsat holdbarheden af vores Aronia saft shot til kun 3 måneder.

Her ses Aronia i tre forskellige former: som saft, drys og frosne bær.

 

Hvad er EFSA?

EFSA er et uafhængigt ekspertorgan, der har til formål at levere videnskabelig rådgivning til EU’s politikere omkring kemi og fødevarer.

Læs mere om EFSA her