“FAQ – oftest stillede spørgsmål

Jeg har fået nyt kreditkort. Hvordan opdaterer jeg mit abonnement?

Vi kan eller må ikke ændre i din betalingsopsætning af sikkerhedsgrunde. Du kan nemt gøre det selv ved at følge denne lille vejledning:

1) Log ind på din konto her på hjemmesiden (du får adgang til din konto i bunden af forsiden  Vælg : ”min konto” og log ind med din e-mail og din adgangskode. Har du glemt koden, så bed om at få en ny og log derefter ind.

2) Når du er logget ind, kan du se dine bestillinger, ændre adresse, tlf. og andet relevant for at vi kan sende til dig.

3) Gå til webshop på hjemmesiden- vælg aronia shot som abonnement -uden at logge ud.

4) Vælg enten aronia shot med eller aronia shot uden sukker samt leveringsinterval: hver 6. eller 12. uge. Klik så på ”læg i kurv”. og klik derefter på: “gå til kassen”

5) Tjek at de forudfyldte informationer er korrekte, vælg pakkeshop (eller til din arbejdsplads eller til bopælen), accepter handelsbetingelserne og klik på “gå til kassen” nederst på siden.

6) Brug dit nye kreditkort og gennemfør betalingen. Nu er dit abonnement opdateret.

7) Log ud igen. Så er det klaret! 

Hvordan opbevarer jeg aronia shot?

Aronia shot skal ALTID opbevares ved maksimalt 5°C!

Som de eneste i Europa, pasteuriserer vi nemlig IKKE vores Aronia saft. Altså varmebehandler Aronia saften ved 75-83°C

Årsagen er, at anthocyanin, som er det mest interessante indholdsstof i Aronia, ikke tåler varme. Faktisk viser forskning, at molekylet endda henfalder ved stuetemperatur, så det er endnu en god grund til at opbevare Aronia saft ved meget lave temperaturer!

Vidste du, at der er varmest i køleskabslågen, på øverste hylde og i grøntssagsskuffen? Derfor bør Aronia shot stå bagerst og nederst i køleskabet.

Et godt råd er regelmæssigt at tjekke temperaturen i køleskabet. Det gøres ved at stille et glas vand på øverste hylde og måle temperaturen med et gammeldags termometer efter et pr. timer. Dermed sikrer du både en lang holdbarhed på Aronia shot såvel som på dine andre fødevarer, så fødevarespildet minimeres.

Hvorfor er holdbarheden kun 3 måneder?

 Det korte svar er: Fordi virkningen begynder at aftage 4 måneder efter presning og tapning. Vi har foretaget en del analyser i samarbejde med Århus Universitet EAL og Force Institute, og fundet ud af, at det sunde indholdsstof, anthocyanin kun er aktiv i en forholdsvis kort periode efter at bærrene er presset og tappet på flaske. Anthocyanin er desuden følsom overfor ilt, lys og temperatur over 5°C.

Hvad betyder: “Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress”

Aronia shot og Aronia pulver: “Ekstrakt af Aronia har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress.”

Aronia pulver:
Højt fiberindhold: 47%.

Vi anbefaler: 1-2 shots om dagen, gerne indtaget på tom mave (1 shot= 30 ml)  fx morgen og aften

  • 1-2 teskefulde Aronia pulver dagligt, gerne ovenpå morgenmaden eller salaten. (1 theske = 3 gram)

Aronia shot i større mængder kan have laxativ effekt.

Du kan læse mere om Aroniabærrets virkning ved at klikke hér.

Hvor meget Aronia skal man drikke?

Vi er jo ikke læger, men kun “Aronia-eksperter”, men ud fra andre kunders tilbagemeldinger, og hvad forskningen fortæller os, vil vi anbefale at du indtager 3 cl hver morgen (der svarer til et stort snapseglas dagligt). Dette kan med fordel deles morgen og aften. Ønsker du at afprøve om det har nogen virkning på dit helbred, anbefaler vi én shot hver morgen og aften i en periode på 1-3 måneder. Vi vil altid gerne høre om dine erfaringer med at drikke vores Aroniabær shot eller andre aronia produkter uanset om det er godt eller skidt. Eller tag en uformel snak med os, næste gang du kommer forbi gårdbutikken. Vi ved mere end vi må skrive her.

Hvad er åbningstiderne i gårdbutikkerne?

Vi har to gårdbutikker: Én i Vonsild hos Hans Peters far, Bent og én hos os selv på Elkærholm. De har begge åben fra kl 08-20 alle hverdage og fra 10-20 i weekenden og helligdage. Normalt har vi åbent året rundt på alle dage, så de fleste kan få det passet ind at få hentet friske forsyninger. Der er høflig selvbetjening i begge gårdbutikker, og vi tager kun imod kontanter, Swipp og mobilePay. Har du spørgsmål, så kan du altid kontakte Dorthe på tlf: 6070 7525. Bor du et stykke væk kan du handle hos en af vore forhandlere eller i webshoppen på denne hjemmeside. Adresserne kan du finde i  bunden af hver side under overskriften: Hvor finder jeg?

Hvor ofte sender vi webshop ordrer?

Vi pakker og sender webshop bestillinger mandage og onsdage, der er modtaget inden kl. 12.00 på forsendelsesdagen. I uger med helligdage hvor leverancerne kan være ustabile, kan vi flytte afsendelsesdagen til en anden dag. Hvis vi ændrer afsendelsesdag, annoncerer vi det på hjemmesidens under “Nyheder”.  Vi sender til den adresse, du har opgivet. Husk at aroniabær shot er en KØLEVARE, som skal straks skal i køleskabet ved max. 5 grader efter modtagelse på hjemadressen eller i din lokale pakkeshop. Ellers er du på vej til at lave vin af aronia shot’en, og det ødelægger jo smagen

Må børn drikke aronia?

Ja og de fleste er tilmed begejstrede for det. Måske skal saften fortyndes en smule, hvis barnet synes, det er for stærkt. Prøv med en lille smule i starten. Husk at det misfarver tøj mm. Hvis barnet er sygt eller har en speciel lidelse, bør man altid selv vurdere, hvad der er bedst at gøre. Men det er jo egentlig bare frugtsaft.

Hvorfor har I kun aroniashot i ½ liters flasker og ikke Bag-in-Box?

Vi har faktisk forsøgt at tilbyde vores kunder Aronia shots i Bag-in-box, men de blev aldrig rigtig begejstrede for emballagen. Primært fordi emballagens aftapningstud kunne dryppe lidt, men meget tydeligt(!) pga. Aronia saftens dybrøde farve. Desuden er mange af vores kunder glade for, at saften er emballeret i mindre enheder, så de kan bruge dem som gave eller have dem med på weekendophold.

Hvorfor smager jeres aronia shot så meget bedre end andre producenters?

Vi er simpelthen de eneste i hele Europa, der ikke varmebehandler vores produkter og som producerer friskpresset Aroniajuice løbende året rundt!

Vi har udvalgt specielle sorter af aroniabuske, og har opsamlet meget erfaring med pasning og pleje, siden vi plantede de første 15.000 aronia buske i år 2000.

Desuden har vi alle processer in-house: Dyrkning, høst, receptudvikling, presning, tapning, lager, salg via gårdbutikker, webshop samt gennem udvalgte forhandlere i landet. Kort sagt: Fra jord til bord for fuld udblæsning!

Vi søger konstant ny viden, dels via vidensøgning dels via deltagelse i nye forskningsprojekter.

Konklusion: Vi har alle muligheder for at påvirke og optimere alle processer, som påvirker smag og indhold af vore produkter. Og det har vi gjort. Derfor oplever du, at vores “Aroniabær shot smager 10 gange bedre end de andres” som vores kunder siger.

Du kan finde vores Aronia shot ved at klikke hér.

Hvorfor tager GLS pakken med sig, hvis jeg ikke er hjemme?

Når du vælger at få dine varer leveret til døren, skal du gøre GLS opmærksom på, at de må efterlade pakken på et nærmere aftalt sted hos dig. Men det kræver at du udfylder en fuldmagt på GLS hjemmeside -klik her: https://gls-group.eu/DK/da/engangsfuldmagt. Du kan på siden vælge mellem en engangsfuldmagt eller en fast fuldmagt. Du modtager herefter en stregkode, som opsættes på det aftalte sted. Vi har selv en fast fuldmagt, og det har fungeret upåklageligt i årevis.

Hvordan fjerner jeg Aronia pletter? 

Gennemvæd pletten med ren glycerin (brun sæbe), og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel. Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt. Et kundetip er: Brug masser af kogende vand på aronia pletten.