FAQ

Hvor meget Aroniabær shot skal man drikke?

Vi er jo ikke læger, men kun “aronia-eksperter”, men ud fra andre kunders tilbagemeldinger, og hvad forskningen fortæller os, vil vi anbefale at du indtager 3 cl hver morgen (der svarer til et stort snapseglas dagligt). Dette kan med fordel deles morgen og aften. Ønsker du at afprøve om det har nogen virkning på dit helbred, anbefaler vi én shot hver morgen og aften i en periode på 1-3 måneder. Vi vil altid gerne høre om dine erfaringer med at drikke vores Aroniabær shot eller andre aronia produkter uanset om det er godt eller skidt. Eller tag en uformel snak med os, næste gang du kommer forbi gårdbutikken. Vi ved mere end vi må skrive her.

smileydrinking

Åbningstider i gårdbutikkerne?

Vi har to gårdbutikker: Én i Vonsild hos Hans Peters far, Bent og én hos os selv på Elkærholm. De har begge åben fra kl 08-20 alle hverdage og fra 10-20 i weekenden og helligdage. Normalt har vi åbent året rundt på alle dage, så de fleste kan få det passet ind at få hentet friske forsyninger. Der er høflig selvbetjening i begge gårdbutikker, og vi tager kun imod kontanter, Swipp og mobilePay. Har du spørgsmål, så kan du altid kontakte Dorthe på tlf: 6070 7525. Bor du et stykke væk kan du handle hos en af vore forhandlere eller i webshoppen på denne hjemmeside. Adresserne kan du finde i footeren (i bunden af hver side under overskriften: Hvor finder jeg?).

Hvor ofte sender I varer bestilt i webshoppen?

Vi pakker og sender ud hver mandag og onsdag formiddag inden kl 10. Vi sender alle ordrer afgivet inden kl 7.00 på dagen for afsendelse. I uger med helligdage ved vi erfaring at postvæsenet er ustabilt, og vi vil flytte afsendelsesdagen til en anden dag. Men ændringer vil altid blive annonceret på hjemmesidens forside under “nyheder”, når det sker.  Vi sender til den adresse, du har opgivet. Husk at Aroniabær shot er en KØLEVARE, og skal straks på køl efter modtagelse. Ellers er du på vej til at lave vin af Aroniabær shot’en, og det ødelægger jo smagen 😉

 

Hvordan skal Aroniabær shot opbevares inden åbning?

Vidste du, at det er varmest i køleskabslågen og på øverste hylde i et køleskab?

De fleste måler ikke temperaturen i køleskabet, og derfor anbefaler vi, at man opbevarer sin Aroniabær Shot på nederste hylde.

Det korte svar er: ALTID PÅ KØL -altså opbevaring ved højst 5 grader C. Hellere for koldt end for varmt, netop for at undgå at flasken gærer og indholdet bliver ødelagt.

Årsagen er, at vi er de eneste i hele Europa (så vidt vi ved), der IKKE pasteuriserer (altså varmebehandler ved min. 75-83 grader) aronia saft eller juice. Det er fordi at de gavnlige indholdsstoffer ikke tåler temperaturer over 25 grader. Og så er det hele jo lige meget!

new idea

Kan børn tåle at drikke Aroniabær shot?

Ja og de fleste er tilmed begejstrede for det. Måske skal saften fortyndes en smule, hvis barnet synes, det er for stærkt. Prøv med en lille smule i starten. Husk at det misfarver tøj mm. Hvis barnet er sygt eller har en speciel lidelse, bør man altid selv vurdere, hvad der er bedst at gøre. Men det er jo egentlig bare frugtsaft.

Hvorfor er holdbarheden kun på 3 måneder?

Det korte svar er: Fordi virkningen begynder at aftage 12 uger efter presning og tapning. Vi har foretaget en del analyser i samarbejde med Århus Universitet, og fundet ud af, at de sunde indholdsstoffer (anthocyaniner, blå og røde polyfenoler mm) kun er aktive i en forholdsvis kort periode efter at bærrene er presset og tappet på flaske. De er desuden følsomme overfor ilt, lys og temperatur, som vi også har imødeset ved kun at tilbyde Aroniabær shot i 500 ml flasker.

Hvorfor har I kun Aroniabær shot i 1/2 liters flasker og ikke 3 l bag in box?

Vores holdbarhedsforsøg viser at de gavnlige indholdsstoffer i Aroniabær shot er lidt vanskelige at bevare: De tåler nemlig ikke for meget ilt, lys og for høj temperatur, før det går galt, altså at flaskens indhold gærer, og så er den ødelagt. Derfor vil vi kun tilbyde Aroniabær shot og Aroniabær modersaft i 500 ml flasker. Desuden vil aftapningstuden på en bag-in-box gerne dryppe lidt, så det vil svine i køleskabet.

Hvorfor smager jeres Aroniabær shot så anderledes end andre producenters?

Vi er simpelthen de eneste i hele Europa, der ikke varmebehandler vores produkter og som producerer friskpresset Aroniajuice løbende året rundt!

Vi har også udvalgt specielle sorter af Aroniabuske, og har opsamlet meget erfaring med pasning og pleje, siden vi  plantede de første 15.000 Aronia buske i år 2000.

Desuden har vi alle processer in-house: Dyrkning, høst, receptudvikling, presning, tapning, lager, salg via gårdbutikker, webshop samt gennem udvlagte forhandlere i landet. Kort sagt: Fra jord til bord for fuld udblæsning!

Vi søger konstant ny viden, dels via vidensøgning dels via deltagelse i nye forskningsprojekter.

Konklusion: Vi har alle muligheder for at påvirke og optimere alle processer, som påvirker smag og indhold af vore produkter. Og det har vi gjort. Derfor oplever du, at vores “Aroniabær shot smager 10 gange bedre end de andres” som vores kunder siger.

smiley

Hvad er Aroniabær godt for?

Uha, det er meget individuelt fra person til person. Desuden er dansk lovgivning indrettet sådan, at vi ikke må anprise fødevarers sundhedsvirkninger eller sundhedsfremmende indholdsstoffer, medmindre at egenskaben er godkendt af et særligt hold eksperter nede i EU. Og der er laaang vej til godkendelse ud fra jeres positive oplevelser med vores produkter af Aronia.

Spørg omkring i dit netværk om de har oplevet nogen effekt ved at drikke Aroniabær shot fra Elkærholm eller giv det en chance i en periode. Læs mere om dosering under spørgsmålet: Hvor meget Aroniabær shot skal man drikke?

Hvorfor tager GLS pakken med sig, hvis jeg ikke er hjemme?

Når du vælger at få dine varer leveret til døren, skal du gøre GLS opmærksom på, at de må efterlade pakken på et nærmere aftalt sted hos dig. Men det kræver at du udfylder en fuldmagt på GLS hjemmeside -klik her: https://gls-group.eu/DK/da/engangsfuldmagt

Du kan på siden vælge mellem en engangsfuldmagt eller en fast fuldmagt.

Du modtager herefter en stregkode, som opsættes på det aftalte sted. Vi har selv en fast fuldmagt, og det har fungeret upåklageligt i årevis.

Hvordan fjerner jeg aronia pletter?

Gennemvæd pletten med ren glycerin, og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel.

Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt.

Jeg har fået nyt kreditkort-hvordan kan jeg opdatere mit abonnement?

Vi  kan eller må ikke ændre i din betalingsopsætning af sikkerhedsgrunde.

Du kan nemt gøre det selv ved at følge denne lille vejledning:

1) Log ind på din konto her på hjemmesiden (linket finder du nederst på forsiden under kolonnen: Praktisk info. Vælg : ”min konto” og log ind med din e-mail og din adgangskode. Har du glemt koden, så bed om at få en ny og log derefter ind.

2) Når du er logget ind, kan du se dine bestillinger, ændre adresse, tlf. og andet relevant for at vi kan sende til dig.

3) Gå til webshop på hjemmesiden- vælg aronia shot som abonnement -uden at logge ud.

4) Vælg enten aronia shot med eller aronia shot uden sukker samt leveringsinterval: hver 6. eller 12. uge. Klik så på ”læg i kurv”.

5) Tjek at de forudfyldte informationer er korrekte, vælg pakkeshop (eller til din arbejdsplads eller til bopælen) og klik på “gå til kassen” nederst på siden.

6) Brug dit nye kreditkort og gennemfør betalingen. Nu er de nye kortinformationer gemt sammen med ordren og abonnementet fungerer igen.

7) Log ud igen eller luk din browser. Så er der styr på det igen 😉