FAQ – oftest stillede spørgsmål

Jeg kan ikke “få lov” til at betale i webshoppen.

Fra januar 2021 trådte nye EU-regler i kraft for at forebygge svindel med kreditkort. Nu skal vi alle sammen godkende vores køb på nettet i to trin. Først bruger du kreditkortet som du plejer, og dernæst skal købet godkendes f.eks. via NemID nøgle-app’en. Har du den endnu ikke på din mobil, kan du let downloade den fra app-store. Følg anvisningerne for aktiveringen af den. Det tager 5 min at installere og sætte den op, hvorefter systemet godkender dig efter en time. Herefter kan nøglekortet på din mobil bruges som det andet trin i købsprocessen.

Et nemt alternativ er at vælge MobilePay i webshoppen istedet for kreditkortet. Så slipper du nemlig for at bruge nøgle app’en, fordi du jo godkender din betaling på mobilen (som jo fungerer som det andet trin).

Anbefalet daglig dosis

1-2 aronia shots om dagen, gerne indtaget på tom mave f.eks. morgen og aften. (1 shot= 35 ml).

Bemærk, at koncentrationen af anthocyanin er højere i vores saft end i pasteuriserede aroniasaft. Det betyder, at der kan gælde andre doseringer for andre produkter af aronia.

1-2 teske fulde aronia pulver og dagen, gerne indtaget ovenpå morgenmaden eller salaten. (1 theske = 3 gram). Bemærk at vores aronia pulver, der består af dehydrede frugtkød, skaller og kerner af aroniabær består af 47% kostfibre.

Du kan læse mere om Aroniabærrets virkning ved at klikke hér.

Hvorfor smager jeres aronia shot meget bedre end andet aroniasaft?

Vi er simpelthen de eneste i hele Europa, der ikke varmebehandler vores produkter og som producerer friskpresset Aroniajuice løbende året rundt! Samtidig filterer vi ikke vores saft hvilke også er med til at give vores saften frisk og frugtig smag.

Desuden har vi udvalgt specielle sorter af aroniabuske, og har opsamlet meget erfaring med pasning og pleje, siden vi plantede de første 15.000 aronia buske i år 2000. God pasning af buskene i vores plantage er også med til at give en bedre og mere frisk smag.

Desuden har vi alle processer in-house: Dyrkning, høst, receptudvikling, presning, tapning, lager, salg via gårdbutikker, webshop samt gennem udvalgte forhandlere i landet. Kort sagt: Fra jord til bord for fuld udblæsning!

Vi søger konstant ny viden, dels via vidensøgning dels via deltagelse i nye forskningsprojekter.

Konklusion: Vi har alle muligheder for at påvirke og optimere alle processer, som påvirker smag og indhold af vore produkter. Og det har vi gjort. Derfor oplever du, at vores “Aroniabær shot smager 10 gange bedre end de andres” som vores kunder siger.

Du kan finde vores Aronia shot ved at klikke hér.

Hvordan opbevarer jeg aronia shot?

Aronia shot fra Elkærholm skal ALTID opbevares ved maksimalt 5°C, da vi, som de eneste i Europa, ikke pasteuriserer vi vores aroniasaft. Altså varmebehandler aroniasaften ved 75-83°C. Årsagen er, at anthocyanin, som er det mest interessante indholdsstof i aronia, ikke tåler varme.

Bemærk at køleskabe oftest er varmere end 5°C i køleskabslågen, på øverste hylde og i grøntsagsskuffen. Derfor opbevares aronia shot bedst bagerst og i nederste halvdel af køleskabet.

Test af køleskabstemperatur: Stil et glas vand på øverste hylde i et pr. timer og mål så temperaturen med et gammeldags termometer.

Hvorfor er holdbarheden kun 3 måneder?

Fordi virkningen begynder at aftage 4 måneder efter presning og tapning. Vi har foretaget en del analyser i samarbejde med Århus Universitet EAL og Force Institute, og fundet ud af, at det sunde indholdsstof, anthocyanin kun er aktiv i en forholdsvis kort periode efter at bærrene er presset og tappet på flaske. Anthocyanin er desuden følsom overfor ilt, lys og temperatur over 5°C.

Hvad er anthocyanin og oxidativ stress?

Anthocyanin hører til gruppen af antioxidanter. Du kan læse mere på https://netdoktor.dk/sunderaad/fakta/antioxidant.htm

Må børn drikke aronia?

Ja og de fleste er tilmed begejstrede for det. Måske skal saften fortyndes en smule, hvis barnet synes, det er for stærkt. Prøv med en lille smule i starten. Husk at det misfarver tøj mm. Hvis barnet er sygt eller har en speciel lidelse, bør man altid selv vurdere, hvad der er bedst at gøre. Men det er jo egentlig bare frugtsaft.

Hvordan fjerner jeg Aronia pletter?

Gennemvæd pletten med ren glycerin (brun sæbe), og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel. Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt. Et kundetip er: Brug masser af kogende vand på aronia pletten.

Jeg har fået nyt kreditkort. Hvordan opdaterer jeg mit abonnement?

Når du få nyt kreditkort, afslutter dit abonnement automatisk hos os. Ønsker du at fortsætte dit abonnement, skal du oprette et nyt med dit nye kreditkort. Tryk her, for at komme til bestilling af nyt abonnement.

 

Hvor ofte sender I webshop ordrer afsted?

Vi pakker og sender webshop bestillinger mandage og onsdage, der er modtaget inden kl. 12.00 på forsendelsesdagen. I uger med helligdage hvor leverancerne kan være ustabile, kan vi flytte afsendelsesdagen til en anden dag. Hvis vi ændrer afsendelsesdag, annoncerer vi det på hjemmesidens under “Nyheder”.  Vi sender til den adresse, du har opgivet. Husk at aroniabær shot er en KØLEVARE, som skal straks skal i køleskabet ved max. 5 grader efter modtagelse på hjemadressen eller i din lokale pakkeshop. Ellers er du på vej til at lave vin af aronia shot’en, og det ødelægger jo smagen

Hvorfor har I kun aroniashot i ½ liters flasker?

Vi har faktisk forsøgt at tilbyde vores kunder Aronia shots i Bag-in-box, men de blev aldrig rigtig begejstrede for emballagen. Primært fordi emballagens aftapningstud kunne dryppe lidt, men meget tydeligt pga. Aronia saftens dybrøde farve. Desuden er mange af vores kunder glade for, at saften er emballeret i mindre enheder, så de kan bruge dem som gave eller have dem med på weekendophold.

Hvordan fjerner jeg aronia pletter?

Gennemvæd pletten med ren glycerin (brun sæbe), og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel. Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt. Et kundetip er: Brug masser af kogende vand på aronia pletten.