Aroniabærret er interessant som følge af sit meget høje indhold af antioxidanten, anthocyanin, der bremser dannelsen af frie radikaler og dermed bekæmper oxidativ stress. Oxidativ stress kan defineres som en ubalance mellem kroppens indhold af frie radikaler og antioxidanter.

1-2 aronia shots om dagen, gerne indtaget på tom mave f.eks. morgen og aften. (1 shot= 35 ml).

Bemærk, at koncentrationen af anthocyanin er højere i vores saft end i pasteuriserede aroniasaft. Det betyder, at der kan gælde andre doseringer for andre produkter af aronia.

1-2 teske fulde aronia pulver og dagen, gerne indtaget ovenpå morgenmaden eller salaten. (1 theske = 3 gram). Bemærk at vores aronia pulver, der består af dehydrede frugtkød, skaller og kerner af aroniabær består af 47% kostfibre.

Du kan læse mere om Aroniabærrets virkning ved at klikke hér.

Aronia, som ikke har været opvarmet, bidrager bl.a. med vitamin B1 og mineralet Kalium til den klimavenlige og plantebaserede kost. Aronia pulver indeholder også hele 49% kostfibre. Kostfibre er med til at forebygge en række livsstilsygdomme. Både aronia saft og pulver indeholder høje koncentrationer af antioxidanter.

Aroniasaft, der ikke har været kogt, bidrager bl.a. med vitamin B1 og mineralet Kalium til den plantebaserede og klimavenlige kost. Aronia pulver indeholder desuden 49% kostfibre, som er rigtig godt for fordøjelsen og giver længere mæthedsfølelse. Både aronia saft og pulver indeholder høje koncentrationer af antioxidanter.

Fra januar 2021 trådte nye EU-regler i kraft for at forebygge svindel med kreditkort. Nu skal vi alle sammen godkende vores køb på nettet i to trin. Først bruger du kreditkortet som du plejer, og dernæst skal købet godkendes f.eks. via NemID nøgle-app’en. Har du den endnu ikke på din mobil, kan du let downloade den fra app-store. Følg anvisningerne for aktiveringen af den. Det tager 5 min at installere og sætte den op, hvorefter systemet godkender dig efter en time. Herefter kan nøglekortet på din mobil bruges som det andet trin i købsprocessen.

Et nemt alternativ er at vælge MobilePay i webshoppen istedet for kreditkortet. Så slipper du nemlig for at bruge nøgle app’en, fordi du jo godkender din betaling på mobilen (som jo fungerer som det andet trin).

Vi er simpelthen de eneste i hele Europa, der ikke varmebehandler vores produkter og som producerer friskpresset Aroniajuice løbende året rundt! Samtidig filterer vi ikke vores saft hvilke også er med til at give vores saften frisk og frugtig smag.

Desuden har vi udvalgt specielle sorter af aroniabuske, og har opsamlet meget erfaring med pasning og pleje, siden vi plantede de første 15.000 aronia buske i år 2000. God pasning af buskene i vores plantage er også med til at give en bedre og mere frisk smag.

Desuden har vi alle processer in-house: Dyrkning, høst, receptudvikling, presning, tapning, lager, salg via gårdbutikker, webshop samt gennem udvalgte forhandlere i landet. Kort sagt: Fra jord til bord for fuld udblæsning!

Vi søger konstant ny viden, dels via vidensøgning dels via deltagelse i nye forskningsprojekter.

Konklusion: Vi har alle muligheder for at påvirke og optimere alle processer, som påvirker smag og indhold af vore produkter. Og det har vi gjort. Derfor oplever du, at vores “Aroniabær shot smager 10 gange bedre end de andres” som vores kunder siger.

Du kan finde vores Aronia shot ved at klikke hér.

Aroniabær kan anvendes til saft, smoothies og marmelade. Det anbefales, at det fremstilles uden kogning, da varme ødelægger bærrets indhold af antioxidanter. Aroniabær indeholder ikke sundhedsskadelige stoffer, men har et højt indhold af tannin, som gør bærret knapt så attraktivt at spise direkte fra busken.

Hvis man ønsker at bevare aroniabærs tårnhøje indhold af antioxidanter, der primært hedder anthocyanin, må man ikke varmebehandle aroniabær eller opbevare aroniasaft ved stuetemperatur. Det anbefales derfor, at aroniabær og aroniasaft altid opbevares på temperaturer under 5°C og gerne på frost.

Ønsker man aronia saft lavet af danske aroniabær og som ikke er varmebehandlet, kan det købes på Elkærholm Frugtplantage. Her dyrkes aroniabærrene tæt på gårdmosteriet, hvor bærrene skånsomt og uden varmebehandling presses til aronia saft. Aronia saften kan købes i gårdbutikken eller på hjemmesiden: Elkærholm.dk

Aronia skifter farve fra grøn til sort omkring 1. august, men det betyder ikke, at de er modne endnu! Det bedste tidspunkt for at plukke aroniabær er i september måned, hvor indholdet af antioxidanter i aronia topper og hvor bærrene smager allerbedst.

Aronia kan anvendes til saft, smoothies og marmelade. Bærrene bør forarbejdes uden kogning, da varme ødelægger deres indhold af antioxidanter. Aroniabær indeholder ikke sundhedsskadelige stoffer, men har et højt indhold af tannin, som gør bærret knapt så attraktivt at spise direkte fra busken.

Det er en god idé at opbevare aronia på frost. På den måde bevares bærrenes tårnhøje indhold af de antioxidanter, der hedder anthocyanin. Aronias naturlige indhold af anthocyanin er 3 gange højere end i vilde blåbær og 10 gange højere end i tranebær.

Når aroniabærret er modent i september måned, kan man spise dem direkte fra busken af. Som følge af dets høje indhold af tannin, vil man dog opleve en sammensnerpende fornemmelse i munden. Tannin, som også findes i lavere koncentrationer i f.eks. rødvin, er ikke giftig.

Aronia er en busk, der får små, sorte bær, som modner i september. Aronia stammer fra Nordamerika. Den gror fint herhjemme, dens bær er elsket af solsorten, den blomstre med smukke hvide blomster i maj og har flotte høstfarver i oktober.

Herhjemme modner aroniabærrene i september og bærrene kan plukkes frem til udgangen af måneden. Aroniabærs tårnhøje indhold af antioxidanten, anthocyanin topper først på dette tidspunkt. Man kan med fordel lægge net over buskene, så fuglene ikke æder bærrene før høst.

Aronia shot fra Elkærholm skal ALTID opbevares ved maksimalt 5°C, da vi, som de eneste i Europa, ikke pasteuriserer vi vores aroniasaft. Altså varmebehandler aroniasaften ved 75-83°C. Årsagen er, at anthocyanin, som er det mest interessante indholdsstof i aronia, ikke tåler varme. Bemærk at køleskabe oftest er varmere end 5°C i køleskabslågen, på øverste hylde og i grøntsagsskuffen. Derfor opbevares aronia shot bedst bagerst og i nederste halvdel af køleskabet.Test af køleskabstemperatur: Stil et glas vand på øverste hylde i et pr. timer og mål så temperaturen med et gammeldags termometer.

Fordi virkningen begynder at aftage 4 måneder efter presning og tapning. Vi har foretaget en del analyser i samarbejde med Århus Universitet EAL og Force Institute, og fundet ud af, at det sunde indholdsstof, anthocyanin kun er aktiv i en forholdsvis kort periode efter at bærrene er presset og tappet på flaske. Anthocyanin er desuden følsom overfor ilt, lys og temperatur over 5°C.

Anthocyanin hører til gruppen af antioxidanter, der er kendt som molekyler, der befinder sig i kroppen, og hjælper med at bekæmpe frie radikaler. Disse frie radikaler skaber oxidativ stress ved at molekylerne er ustabile og derfor forsøger på at knytte sig til et stof, fordi de fri radikaler forsøger at blive stabile igen. Når de fri radikaler kobler sig på et stof ødelægger (oxidere) de stoffet. Dette kan skabe ravage og danne celleforandringer i kroppen.

Ja og de fleste er tilmed begejstrede for det. Måske skal saften fortyndes en smule, hvis barnet synes, det er for stærkt. Prøv med en lille smule i starten. Husk at det misfarver tøj mm. Hvis barnet er sygt eller har en speciel lidelse, bør man altid selv vurdere, hvad der er bedst at gøre. Men det er jo egentlig bare frugtsaft.

Gennemvæd pletten med ren glycerin (brun sæbe), og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel. Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt. Et kundetip er: Brug masser af kogende vand på aronia pletten.

Vi pakker og sender webshop bestillinger mandage og onsdage, der er modtaget inden kl. 12.00 på forsendelsesdagen. I uger med helligdage hvor leverancerne kan være ustabile, kan vi flytte afsendelsesdagen til en anden dag. Hvis vi ændrer afsendelsesdag, annoncerer vi det på hjemmesidens under “Nyheder”.  Vi sender til den adresse, du har opgivet. Husk at aroniabær shot er en KØLEVARE, som skal straks skal i køleskabet ved max. 5 grader efter modtagelse på hjemadressen eller i din lokale pakkeshop. Ellers er du på vej til at lave vin af aronia shot’en, og det ødelægger jo smagen

Vi har faktisk forsøgt at tilbyde vores kunder Aronia shots i Bag-in-box, men de blev aldrig rigtig begejstrede for emballagen. Primært fordi emballagens aftapningstud kunne dryppe lidt, men meget tydeligt pga. Aronia saftens dybrøde farve. Desuden er mange af vores kunder glade for, at saften er emballeret i mindre enheder, så de kan bruge dem som gave eller have dem med på weekendophold.

Gennemvæd pletten med ren glycerin (brun sæbe), og lad det virke en dags tid. Vaskes af med rengøringsmiddel. Klorin kan også klare opgaven, men det bleger og er ikke miljøvenligt. Et kundetip er: Brug masser af kogende vand på aronia pletten.

Ja! Det kan den sagtens: Faktisk pakker vi frosne Aronia shots til vores kunder, der handler i webshoppen. På den måde fungerer flaskerne som deres eget kølelegeme fra os til dig. Det er også derfor, at du kan opleve kondens på flaskerne, når du modtager dem. Mange af vores kunder opbevarer deres Aronia shots i fryseren indtil de skal drikke dem. I vores laboratorium har vi målt indholdet af antioxidanter før og efter opbevaring på frost og kan konstatere, at indholdet af antioxidanter er det samme – før og efter.