Aronia bær – Derfor skal du handle hos os:

Derfor skal du købe Aronia fra Elkærholm:

Al forskning viser entydigt, at aronia bærrets høje indhold af aktivstoffet anthocyanin, ikke tåler varme. Vi er de eneste producenter af aronia bær i Europa, der ikke pasteuriserer vores aronia bær saft og pulver.

 

Saft af aronia bær: U-pasteuriseret, u-filtreret = frugtig smag

Fordi aronia shot fra Elkærholm er upasteuriseret, skal den altid opbevares ved temperaturer under 5°C. Holdbarheden af anthocyanin er meget afhængig af, hvilke temperaturer den opbevares ved: Et canadisk forskningsprojekt viste, at aroniasaft, der er opbevaret ved stuetemperatur har mistet mere end 85% af sit indhold af anthocyanin på sidste salgsdag. Så i virkeligheden bør al aroniasaft opbevares på køl!
Apropos holdbarhed, så viser andre analyser, at anthocyanin begynder at henfalde efter ca. 4 måneder i alle slags mørk frugtsaft. Derfor giver vi vores aronia shot en holdbarhed på godt 3 måneder, så vores kunder altid kan være sikre på, at der er ”krudt” i saften. Det betyder, at vi flere gange om måneden året rundt presser frisk aroniasaft. I øvrigt bliver smagen meget mere frisk og frugtig, når man undlader at varmebehandle aronia bær!

Du kan læse mere og købe Aronia shot ved at klikke hér.

Pulver af aronia bær består af 47% kostfibre

Vores aroniapulver består af dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aronia bær.

Anthocyanin i det tørrede aroniapulver er meget mere stabilt end i saften og kan derfor opbevares ved stuetemperatur i op til 2 år. Vi har i et større tørringsforsøg i samarbejde med Bioteknologisk Institut analyseret os frem til, at tørringstemperaturen også er væsentlig for mængden af anthocyanin i aroniapulveret. Derfor har vi udviklet vores eget tørreri, som er designet til at tørre pulveret, så indholdet af anthocyanin forbliver højst muligt.

Du kan læse mere og købe Aronia pulver ved at klikke hér.

 

Aronia bær fra vores egen plantage på Elkærholm

For at være sikre på, at vi får bær fra de sorter af aroniabær, der har det højeste indhold af anthocyanin, bruger vi kun aroniabær, som vi selv har produceret i vores plantage her på Elkærholm nær Egtved. Aronia bær er vores eneste kultur, og vi bruger al vores tid, energi og kærlighed på det lille sorte bær. Vi er de eneste aroniaproducenter i Danmark som også selv forarbejder bærrene i eget gårdmosteri. Når vi gør det hele selv, kan vi også uden videre selv implementere små og store forbedringer, så vores aronia saft hele tiden bliver lidt bedre med hensyn til smag, friskhed og indholdsstoffer.

Ejere af virksomheden Elkærholm der producerer Aronia Shot.
Bag ordet “vi” står Dorthe og Hans Peter Søeberg. Vi er uddannet kandidater i henholdsvis frugtavl og plantefysiologi. Vi arbejdede oprindeligt som konsulenter på Seges, Landbrugets Vidensbank i Århus. Men en drøm begyndte at spire. Vi havde lyst til at skabe noget selv. Vi brændte for at beskæftige os med en fødevare, der kunne ”noget mere” end blot at mætte. På det tidspunkt vidste vi bare ikke, hvilken fødevare det skulle være.

Vil du vide mere om:

Aronia shots produktbillede webshop

Aronia shots

Aronia pulver i ny emballage.

Aronia pulver

Produktbillede, alle produkter

Alle produkter