Aronia bær – Derfor skal du handle hos os:
Derfor skal du købe Aroniaprodukter fra Elkærholm®
”Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelse af oxidativ stress.”
Desuden viser al forskning, at aronia bærrets høje indhold af C-vitamin ikke tåler varme. Vi er de eneste producenter af aronia bær i Europa, der ikke pasteuriserer vores aroniabær, saft og pulver.
Vores aroniapulver der består af dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aroniabærret er en god kilde til kostfibre, idet det indeholder 47% kostfibre.
Saft af vores aronia bær: U-pasteuriseret og hjemmelavet = frugtig og meget velsmagende
Fordi aronia shot fra Elkærholm er upasteuriseret, skal den altid opbevares ved temperaturer under 5°C. Holdbarheden af anthocyanin er meget afhængig af, hvilke temperaturer den opbevares ved: Et canadisk forskningsprojekt viste, at aroniasaft, der er opbevaret ved stuetemperatur har mistet mere end 85% af sit indhold af anthocyanin på sidste salgsdag. Så i virkeligheden bør al aroniasaft opbevares på køl!
Apropos holdbarhed, så viser andre analyser, at anthocyanin begynder at henfalde efter ca. 4 måneder i alle slags mørk frugtsaft. Derfor giver vi vores aronia shot en holdbarhed på godt 3 måneder, så vores kunder altid kan være sikre på, at få nyligt presset saft. Det betyder, at vi flere gange om måneden året rundt presser frisk aroniasaft. I øvrigt bliver smagen meget mere frisk og frugtig, når man undlader at varmebehandle aronia bær! Det bliver således en fornøjelse at tage sin daglige morgenshot!
Du kan læse mere og købe Aronia shot ved at klikke hér.
Pulver af aronia bær er rig på kostfibre
Vores aroniapulver består af skånsomt dehydreret frugtkød, skaller og kerner af aronia bær.
Anthocyanin i det tørrede aroniapulver er meget mere stabilt end i saften og kan derfor opbevares ved stuetemperatur i op til 2 år. Vi har i et større tørringsforsøg i samarbejde med Bioteknologisk Institut analyseret os frem til, at tørringstemperaturen og -tiden er væsentlig for mængden af anthocyanin i aroniapulveret. Derfor har vi udviklet vores eget tørreri, som er designet til at tørre pulveret, så indholdet af anthocyanin forbliver højst muligt. Samtidig med den skånsomme tørring, dehydreres ventilationsluften, for at afkorte perioden, hvor pulpen er opvarmet. Vi overholder også Raw-food temperaturkravet.
Du kan læse mere og købe Aronia pulver ved at klikke hér.
Aronia bær fra vores egen plantage på Elkærholm
For at være sikre på, at vi får bær fra de sorter af aroniabær, der har det højeste indhold af anthocyanin, bruger vi kun aroniabær, som vi selv har produceret i vores plantage her på Elkærholm nær Egtved. Aronia bær er vores eneste kultur, og vi bruger al vores tid, energi og kærlighed på det lille sorte bær. Vi er de eneste aroniaproducenter i Danmark, som også selv forarbejder bærrene i eget gårdmosteri. Når vi gør det hele selv, kan vi også uden videre nemt og hurtigt implementere små og store forbedringer, så vores aronia saft hele tiden bliver lidt bedre med hensyn til smag, friskhed og indholdsstoffer.
Bag ordet “vi” står Dorthe og Hans Peter Søeberg. Vi er uddannede kandidater i henholdsvis frugtavl og plantefysiologi. Vi arbejdede oprindeligt som konsulenter på Seges, Landbrugets Vidensbank i Århus i 10 år. Men en drøm begyndte at spire; Vi havde lyst til at skabe noget selv. Vi brændte for at beskæftige os med en fødevare, der kunne ”noget mere” end blot at mætte. På et tidspunkt vidste vi bare ikke, hvilken fødevare det skulle være.