Hvad er aronia godt for?

Den danske lovgivning er meget striks med, hvad vi må skrive, hvad aronia er godt for. Myndighederne har tilmed nedfældet på papir, hvordan vi skal formulere os. F.eks. lyder den officielle tekst for aroniabær sådan her:
“Ekstrakt fra aroniabær har antioxidativ effekt og beskytter celler mod ødelæggelser af oxidativ stress”
Og hvad er så ”oxidativ stress” præcis for en størrelse, vil de fleste nok spørge?
Oxidativ stress i kroppen opstår, når frie radikaler ødelægger kroppens naturlige celler ved at stjæle deres elektroner. Processen kan modvirkes ved tilførsel af antioxidanter, der tilbyder de eftertragtede elektroner til de frie radikaler. På den måde beskyttes kroppens naturlige celler mod ødelæggelse. Se illustrationen nedenfor.
Det heldige er jo, at Aronia er smækfyldt af disse antioxidanter.Hvis kroppens immunforsvar og beholdning af antioxidanter i fællesskab ikke overkomme at uskadeliggøre de frie radikaler, kan tilstanden udvikle sig til kronisk inflammation.

Fri radikale

Tåler aronia saften frysning?

Vi har jo ofte fortalt, at det er en dårlig idé at varmebehandle aronia, fordi antioxidanterne går til, osse ved stuetemperatur. Men kan antioxidanterne i aronia så tåle frost?
Ja! Det kan de sagtens😊 Faktisk pakker og sender vi frosne Aronia shots til jer, der handler i webshoppen. På den måde fungerer flaskerne som deres eget kølelegeme fra os til dig. Mange af vores kunder opbevarer deres Aronia shots i fryseren, indtil de skal drikke dem. I vores laboratorium har vi målt indholdet af antioxidanter før og efter opbevaring på frost og kan konstatere, at indholdet af antioxidanter er det samme – før og efter.

Saften fra aroniabær tåler fint frysning

Saften fra aroniabær tåler fint frysning