Nyhedsbrev September 2019

 Så er Aronia shot i lommelærke tilbage!

Nyhedsbrev september 2019: I første omgang tapper vi på vores gamle, nedslidte anlæg, men nyt tapperi er bestilt og er forhåbentlig i drift i januar 2020. Indtil da, er alt fuldstændig ved det gamle. Bortset fra, at vi pr. 1. november begynder at sætte pantmærker på lommelærkerne. (Nyt lovbundet krav). Men det fortæller vi mere om, når tiden nærmer sig.

Vi har besluttet at udfase Aronia shot i pose. Vi udfaser også Aronia shot på glasflaske. Årsagen er at vores nye tapperi er svær at indstille til to forskellige flasker, og fordi Dansk Retursystem kræver højere pant på glasflasker end på PET-flasker, og det bøvl orker vi ikke at kaste os ud i.

Vi håber, at I har forståelse for vores beslutninger.

Lommelærken er tilbage. Nu tapper vi igen aronia shot i pet flasker igen på Elkærholm

 

Årets høst

Vi er efterhånden ved at have så godt styr på det at høste Aronia, så også i år er det kørt som efter en snor. Dog er der ingen høst uden uforudsete udfordringer. I år var det var så ejeren af lynfryseren, der mindre end 4 døgn før høststart meddelte os, at han desværre alligevel ikke kunne tage vores bær. Årsagen var at det var blevet booket til at indfryse grisekød til Kina. Suk! Sådan er det at være den lille.

Heldigvis kendte Dorthes bror, der er bæravler ved Slagelse, et sjællandsk frysehus, som trådte til. Så har vi nok engang kunne tørre sveden af panden ved tanken om, at vores, dyrebare råvare er blevet indfrosset korrekt.

På grund af tørken sidste år, har vi ikke haft så mange Aronia blomster og dermed heller ikke så mange bær, som vi godt kunne have ønsket os. Til gengæld tror vi, at smagen af dette års saft bliver virkelig god. For helt ekstraordinært har vi alle gået og spist Aroniabær direkte af buskene i år. Det plejer vi altså ikke at gøre….

Aroniahøsten 2019 på Elkærholm

De bedste hilsner fra

Dorthe & Hans Peter Søeberg