Fastelavnsboller
SÅDAN GØR DU:
Tid: 2 timer inklusiv hæve- og bagetid.
Bages ved 175 ° varmluft.
Fremgangsmåde:
Lun mælken til den er fingervarmt, tag derefter gryden af og rør smør i. Når den er smeltet, røres gæren ud i blandingen. Bland 1/4 del af melet med de andre tørre ingredienser og tilføj dem sammen med æggene til blandingen. Tilsæt nu resten af melet gennem sigte. Dejen æltes godt, og stilles til hævning i 45 min. og vaniljecremen laves.
Fremgangsmåde for vaniljecreme:
Sukker, majs stivelse og kornene fra vaniljestangen piskes sammen med 1/5 af mælken. De resterende 4/5 af mælken koges op i en gryde med vaniljestangen. Når mælken koger, tilsættes de andre ingredienser. Kog blandingen hurtigt op under konstant omrøring. Hæld derefter blandingen i en anden (gerne afkølet) beholder og lad det afkøle helt inden brug.
Samling af fastelavnsbollerne:
Når dejen er hævet, rulles den ud til ca. 0,5cm tyk og skæres ud i 12x12 cm kvadrater. På hver firkant lægges en spsk. vaniljecreme og en tsk. Aronia marmelade. Fold hjørner ind og klem dejen godt i alle samlinger. Samlingen lægges nedad på bagepladen og hæver igen i 45 minutter.
Efter hævning pensles de med mælk og bages ved 175 ° varmluft i 20 minutter.
Lad dem afkøle inden de pyntes med glasur og Aronia Pulver.
Velbekomme!
DU SKAL BRUGE:
Dej:
1,5 dl mælk
100 g smør
20 gram gær
2 æg
50 g sukker
400 g hvedemel
Korn fra 1 stang vanilje
Knivspids salt
Vaniljecreme:
30 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer
1 vaniljestang
5 dl sødmælk
Du skal derudover bruge:
Aronia Marmelade Ekstra og flormelis.