Julekonfekt med Aronia glace og hjemmelavet marcipan

Du skal bruge:

100 g mandler
85 g sukker
140 g vand
50 g Aronia glace
Chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Mandlerne lægges i kogende vand i 20 min og smuttes.
Vand og sukker koges til en sukkerlage (120 grader)
Mandlerne kommes i en foodprocessor/minihakker og hakkes. Tilsæt herefter sukkerlagen og hakkes i kort tid indtil en ensartet fin ensartet konsistens opnås. Massen afkøles. Pas på at massen ikke køres for længe for så vil den skille, da mandelolien trækker ud.
Tilsæt derefter Aronia glace og tril i kugler á 12 g
Tørres i et døgn og overtrækkes med tempereret chokolade.

Alternativer:
1) Den hjemmelavede marcipan kan erstattes af 200 g færdig marcipanmasse.
2) Det smager også supergodt, hvis du laver en kransekagekonfekt og tilsætter Aronia glace.